131587Fb 5D71 4469 A999 693959E3A765
Christoffer Hällfors från Lappträsk ställer upp i EU-valet för SFP.

Christoffer Hällfors
ställer upp i EU-valet

Christoffer Hällfors från Lappträsk och medlem i Södra skogsreviret ställer upp i EU-parlamentsvalet.

– EU har bidragit med mycket positivt ur Finlands synvinkel. Jag har under största delen av mitt liv kunnat röra mig fritt och haft möjligheten att studera var som helst i Europa. Nu finns det ändå rörelser, som håller på att sätta gränser och begränsningar, vilket sist och slutligen mest går ut över den vanliga människan, säger han.

Erfaren kommunalpolitiker

Christoffer Hällfors är politices magister från Åbo akademi i Vasa och har bland annat erfarenhet inom kommunalpolitiken. Han valdes 2017 för tredje gången in i kommunfullmäktige i Lappträsk och för tillfället fungerar han som kommunstyrelseordförande. Han är också ordinarie medlem i Nylands förbunds landskapsfullmäktige.

Nämnas kan vidare att han representerar skogsägarna i Landsbygdens Folks läsarråd.

– Vi ser att människor fjärmar sig allt längre från EU, trots att den digitala utvecklingen borde hämta EU allt närmare oss. Jag ville se ett EU nära Finland, ett EU nära dig, där EU:s beslut tas på lägsta möjliga nivå nära människan och att människan förstår besluten. Vi har under den senaste tiden sett flera exempel på beslut som känts verklighetsfrämmande. Besluten måste förklaras tydligare och förankras bättre. Vi behöver någon i Europaparlamentet som kan berätta om den verklighet vi lever i här i Finland. Jag är redo att axla den rollen.

Landsbygden ska hållas levande

Christoffer Hällfors är 32 år gammal och jobbar som politik- och dataanalytiker.

– Finlands landsbygdsutveckling är i allt större utsträckning beroende av EU-finansiering. Vi har fått mycket utvecklat med hjälp av pengar från EU och det är viktigt att denna utveckling fortsätter! Vår landsbygd ska hållas levande, konstaterar Hällfors.