Maskin & teknik

Dåliga tider stoppar
maskinmässa i Paris

Den traditionella maskinmässan Sima i Paris inhiberas detta år. Enligt planerna skulle mässan arrangeras i november men arrangörerna ger återbud. I ställen ska en ersättande mässa för professionell publik ordnas i februari.

Sima 2024 skulle enligt planerna arrangeras mellan i Paris mellan den 24 och 27 november. Enligt nyhetsbrevet LaFrance Agricole har arrangörerna valt att ställa in arrangemanget.

Förbundet för franska maskintillverkare Axema hänvisar till en svag uppslutning från utställarnas sidan. Sedan månader strömmar annulleringar in från potentiella utställare. Enligt branschens företag förblir intresset svagt för lantbruksmässor.

Arrangörerna av den internationella lantbruksmässan SIA vill däremot vidareutveckla en förnyad version av maskinmässa med namnet SIA´PRO. Det nya arrangemanget riktar sig uteslutande till professionell publik.

SIA´PRO kommer att arrangeras i förorten Le Bourget utanför Paris mellan den 23 och 25 februari. Tyngdpunkten är maskiner och tekniska lösningar för jordbruket, såsom redskap, byggmaterial, tjänster och tekniska innovationer.

Förra året meddelade Frankrikes ledande internationella mässarrangör för lantbruksteknik att Sima ställer om den tidigare tidsplanen för utställningen. Det ursprungliga datumet som var planerat till slutet av november 2024 inhiberades definitivt.