Kjallberg1
Efter tretton år på Caraway Finland har Dan Kjällberg tillträtt tjänsten som växtodlingsrådgivare vid ProAgria Lantbrukssällskapet.
Jordbruk

Dan Kjällberg ny
växtodlingsrådgivare

Den 12 september tillträdde Dan Kjällberg tjänsten som växtodlingsrådgivare vid ProAgria Lantbrukssällskapet. Efter tretton år på Caraway Finland har han bred kontakt till fältet.

– Jag ser fram emot mitt nya arbete och det ska bli berikande att få arbeta med flera grödor i stället med enbart kummin och koriander som jag arbetat med på Caraway Finland. Det blir både en utmaning samtidigt som det är inspirerande, säger Dan Kjällberg.

Nyligen efterträdde han Magnus Långskog som växtodlingsrådgivare för ProAgria Lantbrukssällskapet med säte i Närpesregionen. Förutom erfarenhet från kummin och koriander har Kjällberg också tidigare arbetat i 18 år som landsbygdssekreterare i Närpes.

– Jag har bred erfarenhet från lantbrukssektorn och arbetade också som nybliven agrolog på Lantbrukssällskapet för många år sedan. Jag har också egen växtodling och odlar glutenfri havre och kummin, men har tidigare odlat oljeväxter och ärter, berättar han.

Kjällberg kommer också att hjälpa odlare med stödansökan. Nu närmast kommer höstanmälningarna i tur. Nästa år medför förändringar när det nya stödsystemet tas i bruk. Därför uppmanas odlarna att ta kontakt (tel.nr 050-3064836, dan.kjallberg@proagria.fi) gällande odlingsplanen för 2023 i god tid under höstens lopp.