EU benar ut resultaten av manglingen med Trump

Efter förra veckans överenskommelse om tullfri handel mellan kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och USA-presidenten Donald Trump, har tjänstemännen i Bryssel börjat sortera fakta från rykten och fantasier.

Danska experter varnar för ökad användning av neomycin i grisproduktionen

Danska mikrobiologer varnar för en snabbt ökande insats av antibiotikan neomycin i landets grisproduktion. Den ofta förekommande användningen av neomycin misstänks framkalla antibiotikaresistens på sjukhusen.

EU bjuder ut mer skummjölkspulver

EU-kommissionen sätter press på utförsäljningen av skummjölkspulver ur interventionslagren.

Flytande ladugård tar form i Rotterdam

Världens första flytande ladugård i holländska Rotterdam börjar nu ta form. Tre betongflottar som ska bära 40 mjölkkor med tillhörande utrustning och foder har bogserats på plats.

Kemijättar överklagar domar mot neonikotinoider

Agrarkemikoncernerna Bayer och Syngenta anser att hanteringen av EU-förbudet mot neonikotinoider inte har gått rätt till. Bayer överklagar en EU-dom mot insatsen av neonikotinoider. Syngenta kräver skadestånd.

”Problematiskt att afrikanska svinpesten kryper allt närmare”

Efter två uppdagade fall av afrikansk svinpest i S:t Petersburgtrakten nyligen finns det all anledning för de finländska svinfarmarna att vakna upp och vara allmänt försiktiga.

Europol gjorde rekordbeslag av förfalskade växtskyddsmedel

Europol har i samarbete med den europeiska byrån för bedrägeribekämpning OLAF gjort ett rekordbeslag av förfalskade växtskyddsmedel.

Gensaxen är GMO anser EU-domstolen

Nya växtförädlingsmetoder som den så kallade gensaxen ska klassificeras som genteknik, fastslog EU-domstolen på onsdagen.

Tyskland och Frankrike vill trygga agrarbudgeten

Tysklands och Frankrikes jordbruksministrar avvisar gemensamt kommissionens planer på nedskärningar i EU:s långtidsbudget för jordbruket

Antidumpning stör EU:s gödselmarknad

Priserna på mineralgödselmedel fortsätter att stiga i EU. En bidragande orsak är antidumpningstullarna mot bland annat Ryssland, som förhindrar en öppen konkurrens.

EU-länderna är missnöjda med förslaget till nästa CAP

EU:s medlemsländer är allt annat än införstådda med kommissionens nya CAP-förslag. Mer flexibilitet är bra, men kopplingen till miljövillkor får häftig kritik.

EU-förskott mot torka – men inga ersättningar

Producenterna i EU kan inte räkna men kompensationer för skördebortfall till följd av den svåra torkan. I stället beviljar kommissionen högre förskottsbetalningar och lättnader för ekologiska fokusområden.