Jordbruk

Fältträffar på Kimitoön 27.6
och i Nagu 4.7

Finska Hushållningssällskapet ordnar fältträff tisdag 27.6 kl.17 hos FHS:s viceordförande Kenneth Ginman på Rosendal-Backa gård, Rosendal västra 43, 25860 Björkboda och tisdag 4.7 kl.17 hos ordförande Torolf Karlsson på Galls gård, Skärgårdsvägen 5386, 21670 Pärnäs.

Välkommen med för att diskutera marknadsläge, kontraktsodling, växtskydd, gödsling, markstruktur, kolbindning, förnybar energi och annat aktuellt under odlingssäsongen och inför hösten!

Träffarna inleds med samling och kaffe kl.17. Peter Österman från A-Spannmål deltar i båda träffarna med ”Marknadsinfo och A-Spannmål aktuellt”.

Anne Nordling som jobbar som kommunikationssakkunnig på BSAG deltar i träffen på Kimitoön 27.6 med info om Carbon Action Svenskfinland och hur vi kan förbättra markstrukturen, göra odlingen mera mångsidig och minska behovet av insatsmedel.

Vd Risto Uusitalo från Golden Fields Factory Oy deltar i träffen i Nagu 4.7 och presenterar Golden Fields satsning på kontraktsodling av vall för export. På Galls gård 4.7 får vi även bekanta oss med satsningen på solpaneler.

Växtodlingsrådgivare och direktör Bjarne Westerlund från FHS medverkar i båda träffarna. 

Efter de inledande presentationerna blir det fältvandring med närmare titt på grödorna och diskussion om vad som gjorts och kan göras för att få ett möjligast gott skörde- och ekonomiskt utfall i rådande förhållanden. Ingen anmälan behövs. Varmt välkomna!