Faktagaffeln 2024
FOTO: Föreningen Matinformation rf
Jordbruk

Faktagaffeln 2024 har utkommit

Hur många husdjur finns det i Finland? Konsumerar finländarna mer kött eller fisk? Och har vädret under odlingssäsongerna förändrats över tid? Svaren på dessa frågor, och många fler, finns i den senaste upplagan av Faktagaffeln.

Faktagaffeln är en välkänd informationskälla för media, studenter, beslutsfattare och alla med intresse för den finländska livsmedelskedjan. Den årliga publikationen samlar aktuell statistik och intressanta insikter om allt från jordbruk och livsmedelsproduktion till konsumtionsvanor i Finland.

Den 59:e upplagan av Faktagaffeln finns nu tillgänglig som en broschyr i fickformat, översatt till tre språk: finska, svenska och engelska. Publikationen finns både i tryckt form och digitalt och kan kostnadsfritt läsas och beställas via www.ruokatieto.fi/tietohaarukka. Tidigare upplagor av Faktagaffeln finns också tillgängliga på Föreningen Matinformation rf:s webbplats.

Faktagaffeln 2024 baseras huvudsakligen på statistik från 2023, men innehåller också data från tidigare år samt internationella jämförelser. Detta ger en djupgående bild av utvecklingen inom livsmedelskedjan och de trender som har format den över tid.

Publikationen ges ut av Föreningen Matinformation rf i samarbete med Agronomförbundet, Naturresursinstitutet Luke, MTK, SLC och ProAgria Centralernas Förbund.