Dsc4413
Lantbruksjournalisternas informationspris Tiedonjyvä överräcktes till Hanna Hamina av Maataloustoimittajat ry:s ordförande Micke Godtfredsen i Helsingfors. FOTO: Anna Kujala
Jordbruk

Lantbruksjournalisterna
belönade Hanna Hamina

Hanna Hamina, verksamhetsledare för Finlands Fjäderfäförbund, har tilldelats lantbruksjournalisternas informationspris Tiedonjyvä. Valet motiveras med att Hanna Hamina är en sakkunnig och samarbetsvillig representant för fjäderfäsektorn.

Hon har aktivt och på ett exemplariskt vis stått på den finska fågelkött- och äggproduktionens sida. Vidare konstateras att Hamina baserar sina utsagor på fakta utan att predika eller romantisera. Hon svarar alltid på massmediernas frågor och har ett brett kontaktnät såväl inrikes som utrikes. Hanna Hamina bedriver själv broileruppfödning på sin hemgård i Eura.

Utmärkelsen överräcktes av Maataloustoimittajat ry:s ordförande Micke Godtfredsen i Helsingfors 16.2.

Den årliga utmärkelsen tilldelas en aktör inom jordbruks-, skogsbruks- eller livsmedelssektorn, som deltagit i branschens diskussion med nya infallsvinklar, aktivt informerat om branschens händelser eller som haft en positiv inställning till massmediernas informationsinsamling.

Fysiskt är Tiedonjyvä-priset ett glasföremål med ett korn i.

Dsc4399
Hanna Hamina bedriver själv broileruppfödning på sin hemgård i Eura. FOTO: Anna Kujala