Jordbruk

Markförbättringsdag
på Kimitoön 19.9

Hur förbereder man sig för torka och för mycket regn? Varför ta hand om packningar i åkern? Svar på dessa och många andra frågor fås under utbildningstillfället om markförbättring på Brusaby och Smedaböle torsdag 19.9 kl.9-15.

Dagen fokuserar på åkerns grundförbättringar samt planering och genomföring av dessa, särskilt vattenhantering och dränering, tillgängliga stöd- och finansieringsalternativ och de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med åtgärderna.

Förutom föreläsningar presenteras under utbildningstillfället även genomförandet av förbättringsåtgärderna på fält. I arbetsdemonstrationerna har du möjlighet att se vad det är för arbetsresultat som skapas, t.ex. vid alvluckring, ytplanering och vid spolning av täckdiken. Samtidigt kan du diskutera användningen av dessa metoder på dina egna skiften med entreprenörer och experter.

Utbildningen är en del av genomförandet av Skärgårdshavsprogrammet. Målet med Skärgårdshavsprogrammet är att främja vattenhushållningen inom jordbruket.

Evenemanget på Kimitoön är svenskspråkigt och arrangeras av Finska Hushållningssällskapet i samarbete med Kimitoöns kommun, Carbon Action Svenskfinland och Egentliga Finlands NTM-central. Sista anmälningsdag 17.9 via webben eller per telefon till Nora Lindroos, tfn 040-565 7244.