3 K0 A8787
Cirka 70 småproducenter ställer upp med en massa delikatesser och genuina hantverk.
Livet på landet

Matmarknaden i Ingå
firar jämna år

Bo på landet rf anordnar den årliga Matmarknaden på Gammelgården i Ingå centrum den 21-22.9 kl.10-16. Samtidigt är det för föreningen ett jubileumsår för den 20-åriga verksamheten.

Festligheterna börjar med att riksdagsman Henrik Wickström öppnar Matmarknaden klockan 10 på lördagen. Jubileet syns också med extra program på marknaden för både barn och vuxna. Matmarknaden har med åren vuxit till den kanske största matmarknaden i Västnyland.

Gammelgården är ett stämningsfullt museiområde med sina fina rödmyllade hus, rior, en smedja och andra gamla byggnader. Det är lätt att komma till området med parkering alldeles intill och eftersom området är plant passar det utmärkt även för rörelsebegränsade.

Cirka 70 småproducenter ställer upp med en massa delikatesser och genuina hantverk. Man kan både köpa produkter hem och avnjuta på plats: lamm-, nöt-, viltkött, färsk och rökt fisk, andra fiskprodukter, inhemska och utländska ostar, goda specialkorvar, inlägg, safter, sylter, matbröd, pajer, hembakade kött- och laxpiroger, smör och glass från småmejeri, grönsaker, potatis, äppel, bär, vitlök, honung, handgjorda karameller, chokolad och annat gott.

På plats kan man avnjuta raclette, asiatisk mat, veganak mat, delidogs, rökt fisk samt förstås kaffe och kaka.

Även genuina hantverk finns: återvinningsprodukter, produkter av alpacka/lamm, keramik, köksprodukter, mattor,kransar, exotiska växter med mera.

Programmet på matmarknaden passar både barn och äldre. För de minsta finns det en käpphästbana, tramptraktorer och ballonger och man får gärna bekanta sig med lammen och åka kärra med ponny.

Föreningen Bo på landet delar ut ämbar till de 500 första besökarna för att till exempel bära hem sina inköp i.

Täkter Marthaförening håller svamputställning på lördagen och deras svampexpert svarar på frågor och deras matexpert tillreder små smakprover av svamp och delar ut recept.

Arrangörerna välkomnar alla och påminner besökarna att också ha med sig kontanter eftersom inte alla försäljare har kortläsare. De närmaste bankautomaterna finns på S-market och vid Sparbankshuset. De flesta försäljare kan även acceptera Mobile Pay.