20230127 094906
Den gemensamma montern på Educa-mässan bemannades av Elise Hindström och Cecilia Nyman från Marthaförbundet, Bettina Lindfors från FS4H, Mia Wikström från SLC och Victoria Vikstrand från Farmer Time Finland/ÖSL. FOTO: SLC
SLC

Nya affischer om matens väg
intresserade på Educa-mässan

SLC deltog som utställare tillsammans med Farmer Time Finland, Finlands svenska 4H, Marthaförbundet och UngMartha på Educa-mässan i slutet av januari. Mässan är Nordens ledande evenemang inom undervisning och pedagogik, som i år lockade över 15.100 besökare.

På mässan presenterade SLC sina nya skolaffischer om matens och skogsråvarornas väg från jord och skog till matbordet.

De fyra affischerna, som riktar sig till grundskolans lägre klasser, är illustrationer som berättar om produktionen av grönsaker och spannmål, djuren på gården samt om användningen av skogen. Affischerna är pinfärska och anlände i stort sett direkt från tryckeriet till mässan.

– Våra nya skolaffischer togs mycket väl emot av lärare och undervisningspersonal på mässan. Affischerna fick särskilt beröm för sina färgglada illustrationer. Allt som allt delade SLC ut närmare 800 affischer under mässdagarna, berättar Mia Wikström, SLC:s kommunikationschef som var på plats i montern.

Under våren fortsätter marknadsföringen av de nya affischerna till skolor i Svenskfinland. SLC postar affischerna samt övrigt skolmaterial kostnadsfritt till skolor och andra som är intresserade att använda materialet i undervisande syfte.

Mera information om SLC:s skolmaterial finns på slc.fi/skola och materialet kan beställas i webbshoppen på slc.fi/shop.