SLC - Arhnung Ana 2015
Danska L&F utnämnde ny VD

Det danska jordbrukets branschorganisation Landbrug & Fødevarer har utnämnt Anne Lawaez Arhnung till ny VD. Hon efterträder Karen Hækkerup som lämnade sin post tidigare under hösten.

SLC - Enb Cbdcop14 Cpwwf 21Nov18 Kiaraworth 34
Finländsk vård av våtmarksnatur fick globalt erkännande

Projektet Hembygdsvåtmark LIFE+ fick det internationella jakt- och viltvårdsrådet CIC:s pris MARKHOR, meddelar Finlands viltcentral.

SLC - Dsc 0798
SLF arbetar för hela landsbygden framöver

Vid sidan av olika rådgivningstjänster och satsningar på utbildningar och kurser strävar Svenska Lantbrukssällskapens Förbund efter att utveckla hela landsbygden i fortsättningen via projekten Svensk Byaservice och IDNET. SLF-direktören Peter Österman poängterar att det är viktigt för förbundet att samarbeta i alla riktningar.

SLC - Arets4Hmedlem2018
Jenny Kaanela från Pargas är Årets 4H-medlem 2018

Jenny Kaanela har av Finlands svenska 4H:s styrelse utsetts till Årets medlem 2018. 19-åriga Jenny studerar till rättsnotarie vid Åbo Akademi och har varit medlem i 4H i 11 år.

Livsmedelsverket.fi blir enda webbplatsen för de offentliga tjänsterna inom livsmedelskedjan

I början av år 2019 publiceras webbplatsen livsmedelsverket.fi som sammanför flera offentliga tjänster inom jordbruket och livsmedelssäkerheten. Samtidigt går evira.fi och mavi.fi till historien.

SLC - Img 4619
Australien satsar miljarder på att hålla det torkdrabbade jordbruket vid liv

Torkan som råder i Australien har förenat banker och regeringen. Många olika krispaket har sjösatts. Allt för att hålla igång den värdefulla jordbruksindustrin.

Australiens mjölkgårdar drabbades hårt av torkan

Den extrema torkan i Australiens östra delar har lämnat djupa spår i landets mjölksektor. Enligt branschorganisationen Dairy Australia kan landets mjölkproduktion sjunka till den lägsta nivån på 20 år.

SLC - Img 5999
Oväntade utmaningar efter genomförd generationsväxling

Det som för närmare fyrtio år sedan började med två söta sommarlamm hos Ulla och Lars-Johan Enlund i Larsmo har idag vuxit till en livskraftig fårfarm om 500 djur. I mars tog sonen Jimmy över, men början blev långt ifrån vad han hade tänkt sig: – Det har varit en tuff sommar!

SLC - Klavertramp
Klaver Tramp

Ledare: Konstruktivt om miljö och klimat

Det var en avslappnad och gemytlig stämning på SLC Nylands höstmöte i tisdags när de nyländska bönderna diskuterade miljöåtgärder för att minska den diffusa belastningen och vad jordbruket kan bidra med för att binda mera kol i marken i framtiden.

Arbetsgrupper jobbar under SLC-kongressen

Under kongressen som inleds på måndag tillsätts 5 arbetsgrupper som bland annat behandlar de motioner som inlämnats till kongressen och övriga frågor med anknytning till gruppernas ämnesrubrik.

Motionerna till kongressen behandlar organisationsstruktur, uppbyggnad och finansiering

Sammanlagt 11 motioner har anlänt till SLC:s förbundskongressen som pågår måndag och tisdag nästa vecka. Motionerna handlar bland annat om SLC och medlemsförbundens organisation, dess uppbyggnad och finansiering. Även varg och skarv nämns.