SLC: God djuromsorg ska synas i priset

Det är genom bondens dagliga skötsel och omsorg som man inom djurhållningen säkrar en god djuromsorg.

Små skillnader i budgetförslagen

Skillnaderna mellan finansministeriets budgetförslag å ena sidan och jord- och skogsbruksministeriets å den andra är inte särskilt stora.

Snabb hjälp utlovas för bönderna i Bayern

Delstatsregeringen i sydtyska Bayern ger grönt ljus för snabba och obyråkratiska stödåtgärder till djurgårdar som har ont om foder på grund av torkan. Regeringen reserverar mellan 15 och 20 miljoner euro för ändamålet.

SLC - Sverige 1 A
Torkan dyr för svenska bönder

Den senaste ensilagebalen Erik Eliasson skördade kostade honom två tusen svenska kronor, alltså närmare två hundra euro. Torkan i Sverige går på flera miljoner euro för bönderna. Och nu har frågan blivit het i valdebatten.

Kanadas farmare lär sig att dela problemen med andra

Kanada har en av världens högsta självmordsrater bland jordbrukare. Ett webbforum ska göra det lättare att dela på problemen.

Glyfosatdom i USA sätter Bayer i gungning

En domstol i San Francisco har dömt Bayer-ägda Monsanto att betala ett skadestånd på 289 miljoner dollar till en cancersjuk skolvaktmästare i USA, som har arbetat med glyfosat. Efter utslaget rasade Bayers aktier med mer än tio procent.

Domstol förbjuder glyfosat i Brasilien

En oväntad överraskning skakar om det brasilianska jordbruket. En domstol i huvudstaden Brasilia har i princip beslutat att förbjuda glyfosat. Enligt domstolen för nya glyfosatprodukter inte godkännas medan existerande licenser ska dras in inom 30 dagar.

Rysslands betodlare ser mörkt på framtiden

Rysslands sockerbetsodlare räknar med sämre tider. Priserna sjunker och hektarskördarna minskar.

EU vill ha bättre koll på Europas vildsvin

EU utvecklar strategier för hantering av vildsvin i olika stadier av en eventuell svinpestepidemi.

Årets äppelskörd i EU blir den största på tio år

EU:s äppelodlare kommer sannolikt att köra in den största skörden sedan tio år, rapporterar The World Apple and Pear Association (WAPA).

Optimistiska vinodlare skördar rekordtidiga druvor

Årets europeiska vinskörd ser ut att bli rekordtidig och kvaliteten är hög.

SLC - Reijo Karhinen3
Han ska hitta nya lösningar för att förbättra jordbrukets lönsamhet

Reijo Karhinen har i fått i uppdrag av statsministern och jord- och skogsbruksministern att utreda lösningar för att förbättra jordbrukets lönsamhet. Utredningsarbetet pågår till årsskiftet och slutrapporten offentliggörs i januari 2019.