Bruno Dupont Jan2019
Bruno Dupont, ordförande för SIVAL, är glad över det nya samarbetet med italienska Macfruit
Jordbruk Marknad

SIVAL och Macfruit
ingår partnerskap

Den internationella handelsmässan för växtproduktion SIVAL i Angers, Frankrike, ingår partnerskap med den internationella mässan för frukt- och grönsaker Macfruit i Rimini, Italien. Det tillkännagavs på SIVAL-mässan den 15-17 januari i Angers.

Samarbetet innebär bland annat att de internationella sparrisdagarna, som hölls för första gången i oktober ifjol i Cesena, Italien, och som väckte ett stort intresse både bland utställare och mässbesökare, kommer att arrangeras varje år.

Evenemanget ordnas turvis i Italien och Frankrike och i höst står Angers i turen, där det blir sparrisdagar den 29-30 oktober 2019.

– Vi är stolta över partnerskapet med Macfruit. Det här är ett steg framåt för SIVAL’s internationella utveckling och kommer att gagna både våra utställare, logistikkedjorna och hela området runt Angers, sade SIVALs ordförande Bruno Dupont.

I tillägg till samarbetet kring sparrisdagarna kommer SIVAL att ha en fransk avdelning på Macfruit 2019 och Macfruit kommer också att delta i SIVAL 2019 med en italiensk avdelning.

– Vi är mycket nöjda över vårt partnerskap med SIVAL och har många gemensamma intressen eftersom vi båda fokuserar på att marknadsföra logistikkedjorna inom frukt- och grönsakssektorn. För oss är detta ett nytt steg mot internationalisering som ska hjälpa oss att skapa möjligheter för de företag som deltar i handelsmässor utomlands, sade Renzo Piraccini, Macfruits ordförande.

Bruno Dupont lyfte också fram målsättningen att hitta nya lösningar som kan göra både produktion och distribution mer hållbara och som också kan hämta fördelar för konsumenterna.

– Tillsammans är vi starkare och kan nå nya marknader.