Skärgårdens skördefest arrangerades den 14-16 september för elfte gången. Skördefesten består av flera olika programnummer och evenemang på olika platser i Åbolands skärgård (Pargas stads område).
Nytt för i år var restaurangdagarna som ett glädjande antal restauranger deltog i. För 20 euro kunde man äta två rätter av tre i en skärgårdsmeny med betoning på säsong och lokalproducerat.
På lördag och söndag deltog fyra gårdar i evenemanget Öppna gårdar, där besökarna fick chansen att besöka gårdarna, bekanta sig med verksamheten, avnjuta hemlagade läckerheter och köpa gårdens egna produkter.
På lördagen arrangerades Skärgårdsmarknaden på Kyrkbacken i Nagu. Trots tungt regn under tidiga morgontimmar kom 37 försäljare med sina lokala produkter till marknaden. Pargas stads representant Margot Wikström, projektkoordinator för projektet Kosthåll med konsumenten i fokus, var mycket nöjd med Skärgårdens Skördefest.
Andra året i rad arrangerades med hjälp av Opa Muurikka Oy:s stöd Fiskrökningens FM. Tävlingen blev väldigt tajt, men delad silverplats mellan Tarmo Miiter (Nagu) och Calle Nyholm (Rosala) som segrade 2017. Vinnare blev i år Olof och Maija Elenius från Nagu. Börje Öhman agerade överdomare i tävlingen.