Skogsbruk SLC

Skogsdagarna samlar
skogsägare och fackfolk
den 24-26 oktober

Skogsbranschens stora evenemang Skogsdagarna 2024 bjuder på ett digert program för skogsägare och fackfolk med temat Skogsbranschens många målsättningar.

I år ordnar Finska Forstföreningen de 95:e Skogsdagarna den 24-26 oktober på Clarion Hotel Helsinki Airport och SLC medverkar i programmet och som utställare. Svenskt program ordnas under evenemanget på torsdag och lördag. Programmet under Skogsdagarna bjuder på intressanta festtalare, föredrag, diskussioner, samverkan, workshoppar och naturligtvis banketten på torsdag kväll. Torsdagens och fredagens program riktar sig i första hand till skogsfackmän medan lördagens program riktar sig till skogsägare och allmänheten.

En nyhet är torsdagens helt svenskspråkiga Björk-scenen där diskussionen har fokus på teknologi och framtid. På den svenskspråkiga scenen diskuterar SLC:s skogsombudsman Anders Portin med riksdagsledamot Anders Norrback om hur skogsfrågorna ser ut från riksdagens horisont.

Senior Advisor Henry Schneider från Tapio öppnar upp nyheter i rekommendationerna för skogsvård bl.a. nya gallringsmallar.

Skogsägare Otto von Frenckell diskuterar huruvida skogsägaren glöms bort i beslutsfattandet.

Siv Vesterlund-Karlsson, skogsansvarig vid Westas Group, lyfter fram sågindustrins verktyg för att stärka biodiversiteten.

Aktuella skogsfrågor inom EU är rubriken för Erno Järvinen, chef på skogs- och bioekonomiska enheten vid jord- och skogsbruksministeriet.

Avslutningsvis tar Logsets VD Ron Back upp skogsmaskinstillverkares delaktighet till ett hållbarare skogsbruk.

På fredagen får man bekanta sig med produkter, tjänster och innovationer och dagen inleds med Uusi Puus 10-års jubileumsseminarium. Fredagens program ordnas i huvudsak på finska.

Under lördagen ordnar SLC program på svenska, då Sixten Sunabacka, Executive Partner vid MW Forest Sense AB, talar på MTK-scenen under rubriken Skogsbruk baserat på fakta eller känslor. Avancerad teknologi, analys av digitala data, skogsinformation och optimering. Är vi i skogssektorn beredda att ta nästa steg och håller vi jämna steg med till exempel Sverige?

Ny Skog-mässan arrangeras i samband med Skogsdagarna under fredag och lördag. SLC deltar som utställare på mässan under lördagen.

Mera information om Skogsdagarna, programmet och biljetter finns här.