Jordbruk SLC

SLC-medlemswebbinarium:
Vad innebär social villkorlighet
för producenterna?

Den 9 oktober kl.15-17 bjuder SLC in till ett webbinarium för att informera om den nya sociala villkorligheten inom EU:s jordbrukspolitik, som träder i kraft den 1 januari 2025.

Den sociala villkorligheten är en del av EU:s gemensamma jordbrukspolitik och syftar till att säkerställa att arbetsmiljö, säkerhet och anställningsavtal för anställda inom jordbruket uppfyller de fastställda kraven.

Om arbetsvillkoren inte är tillräckliga kan stödmottagarens EU-stöd minska. Reglerna gäller främst areal- och djurbaserade stöd som finansieras helt eller delvis av EU.

Webbinariet syftar till att klargöra dessa frågor och informera producenterna om hur reglerna kommer att följas upp i praktiken.

I webbinariet deltar experter från Jord- och skogsbruksministeriet, Regionförvaltningsverket, Landsbygdens Arbetsgivareförbund, Arbetsskyddscentralen och Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt. De kommer att dela med sig av värdefulla insikter om den sociala villkorligheten, arbetsmiljö, kollektivavtal, arbetssäkerhet och försäkringsskydd i riskfyllda arbetsmiljöer.

Webbinariet är en utmärkt möjlighet för dig att få svar på dina frågor gällande den sociala villkorligheten. Du kan anmäla dig till webbinariet här. Sista anmälningsdagen är tisdagen den 8 oktober 2024.