Mtkm2022 209
SLC och Landsbygdens Folk finns på plats under Jordbruksmaskinmässan i Helsingfors. FOTO: Emmi Kähkönen
SLC Maskin & teknik

SLC och LF deltar i
Jordbruksmaskinmässan

Om en månad går Jordbruksmaskinmässan av stapeln den 17-19 oktober i Helsingfors Mässcentrum. SLC och Landsbygdens Folk finns på plats i montern 3b39, där organisationens representanter bjuder på bland annat aktuella diskussioner, material och tävling med utlottning.

Jordbruksmaskinmässan är öppen kl. 9-17 på torsdag och fredag samt kl.9-16 på lördag. På torsdag kväll den 17 oktober kl.17-22 ordnar MTK konserten Farm Alive i samband med mässan. Konserten erbjuder ett glatt program för landsbygdsentusiaster, med bra musik och gott sällskap.

Att nätverka och umgås med nya och gamla vänner är centralt för kvällen. Kvällens höjdpunkt är bandet Portion Boys. Evenemanget är K18 och konsertbiljetter kan köpas till priset 30 euro i Mässcentrets portal. Med intäkterna stödjer MTK verksamheten i Landsbygdens stödpersonsnätverk.

Paneldiskussioner på svenska på fredag

På fredagen den 18 oktober ordnas det på mässan två paneldiskussioner på svenska på mässans scen Kasvu-lava. Paneldiskussionen kl.15.00 har rubriken Greppa spannmålsmarknaden – vad händer på spannmålsmarknaden just nu? Diskussionen leds av SLC:s ombudsman Rikard Korkman. I panelen medverkar ÖSP:s ombudsman Fredrik Grannas och jordbrukare Peter Österman från andelslaget A-spannmål.

Hur trygga ett lönsamt jordbruk i ett förändrat klimat med alla klimatkrav är temat för den andra paneldiskussionen kl.16.00 på fredag. Diskussionen leds av Mikael Jern, jordbrukare och aktiv styrelseledamot i olika jordbruksrelaterade organisationer.