Slow Food Bild1
På lördagen skötte Tenala-Bromarf landsbygdsförening SLC-tältets bemanning. Till höger SLC Nylands ungdomsombud Alexandra Wasström och dragplåstret Leevi.
SLC

Slow Food lockade
besökare till Fiskars

Festivalen Slow Food fick tusentals besökare att åka till Fiskars i helgen och handla närproducerade råvaror till puttrande grytor, sjudande soppor samt allt möjligt annat.

Bland de knappa femtio företagen och utställarna var även SLC Nyland med och delade ut information om förbundet samt hade en enkel frågesport som bestod av ämbar med klurigt innehåll. Ämbaren med olika spannmål och raps ledde till bra diskussioner och flera insåg att de i själva verket inte visste hur produkter de använder dagligen ser ut då de skördats.

Tenala-Bromarf landsbygdsförening och SLC Raseborg lokalavdelning skötte bemanningen av tältet. SLC Nylands ungdomsombud hade med sig en ponny som lockade särskilt barnfamiljer till tältet. Även Volvo-traktorn från 1972 hade många förtjusta chaufförer under helgen.

Det var tolfte året som Slow Food Festivalen ordnades och de senaste åren har den varit i och runt tröskhuset på Fiskars.

Slow Food Bild2
Vad finns det riktigt i ämbaren? Förutom rapsen var vetet svårt att känna igen.