Nep5
FFD:s fiskodlingsprojektet i Nepal riktar sig till kvinnogrupper och -andelslag. FOTO: FFD
SLC

Visa dubbel omtanke på
Alla hjärtans dag!

Gläd en viktig vän med en gåva som värmer hjärtat och samtidigt stöder en jordbrukarfamilj som vill ta steget ur fattigdom.

FFD hjälper fattiga jordbrukare att odla mer och bättre mat, på ett hållbart sätt och jobbar för att öka jämställdheten eftersom man vet att det leder till minskad fattigdom. Med lite hjälp kan fler fattiga familjer ta steget ur fattigdom, för gott.

Med en immateriell gåva för 20 euro kan till exempel 1.000 fiskyngel införskaffas till ett kvinnoandelslag i Nepal. Tillräckligt med mat på bordet är en förutsättning för inlärning, god hälsa och barnens utveckling till att bli friska och starka individer.

I utvecklingsländer märks ökad matsäkerhet speciellt genom bättre hälsa hos barn och kvinnor. FFD:s fiskodlingsprojektet i Nepal riktar sig till kvinnogrupper och -andelslag, men hela familjens deltagande i projektet är ändå av största vikt.

Genom att höja kunskapsnivån i näringslära, odlings- och lagringsteknik har projektet fått till stånd att en större andel av vinsten från de sålda produkterna går till mat för hela familjen. Den ökade andelen fisk i kosten har dessutom haft en positiv inverkan på familjernas näringsintag.

FFD:s immateriella gåvor finns på adressen www.ffd.fi/gavoshop – passa på att ge kärlek och göra en god gärning på samma gång.

Glad Alla hjärtans dag!